Kødkvæg

Slider-8-Malkekvæg-1120x220
Slider-8-Malkekvæg-1120x220

Tilfredsstillende økonomi med Ammekøer

For at kunne opnå en tilfredsstillende økonomi med ammekøer, er nogle få ting af stor indflydelse. Først og fremmest skal køerne bringe en levende kalv. Derefter gerne blive drægtige igen, så de kælver samme tid året efter. Sidst, men ikke mindst, skal dyrene udnytte grovfoderet på bedste vis. Det er med til, at holde omkostninger til tilskudsfoder på et minimum.

De fire essentielle mikromineraler i tracesure® vombolusen har netop en positiv indflydelse på de nævnte parametre. Selen og jod er vigtige for at få levende, friske kalve som efter fødslen kommer hurtigt på benene for at optage råmælken. Kobber og selen har begge indflydelse på frugtbarheden. Kobber, kobolt og jod er alle involveret i udnyttelse af foderet og styrker dyrenes tilvækst.

Det er almindelig praksis, at kødkvæg på græs har adgang til slikkespande og/eller får tildelt typemineraler i en tønde. Selvom intentionerne er gode, er det langt fra sikkert at disse metoder giver mest muligt valuta for pengene. Overvej gerne følgende punkter:

  • Det er ofte helt overflødigt, at tildele ekstra makromineraler (calcium, magnesium osv) eller vitaminer til dyr der har fuld adgang til frisk græs. Græs (inkl. græsensilage) indeholder i princippet tilstrækkeligt med makromineraler og vitaminer. Derfor kan man tale om spildte penge, når der tildeles mineraler efter ædelyst i tønder m.m.
  • Det er mikromineralerne, der er begrænsende i græsset. Men det er tæt på umuligt, at tildele så store mængder mineraler efter ædelyst (slikkespande såvel som granuleret), at dyrenes behov for mikromineraler bliver dækket. Der er et nødvendigt hensyn at tage til risikoen for forgiftning (især kobber og selen). Grådige dyr, der har fået smag for produkterne, skal beskyttes mod forgiftning og det kan firmaerne kun sikre, ved at sænke indholdet af mikromineraler. Dermed skyder mange af produkterne forbi målet og dine anstrengelser går tabt.
  • Det er umuligt, at kende og kontrollere det enkelte dyrs optagelse af mineraler fra slikkespande eller sække.
  • Disse udfordringer kan løses ved at ilægge tracesure® vombolus i dine dyr to gange årligt. Kun der er du sikker på, at alle dine dyr får en passende, daglig dosis kobber, kobolt, jod og selen. Resten af mineralerne og vitaminerne kan dyrene uden problemer få fra græsset.

Tracesure® vombolus til kødkvæg: en lille investering, der kan give dig stort afkast!